Vlies - Stabilisering

Backing/vlies/topping

Vlies – Stabilisering

For at opnå høj kvalitet på broderiet, bør materialet stabiliseres med en backing. Det er vigtigt at stramme Vlies – Stabilisering så stramt som en tromme og materialet skal ligge flat. Beslutningen om, hvilken Vlies – Stabilisering man vælger, er meget individuelt og afhænger både af materialet og broderi designet.

Vlies – Stabilisering Fordelene ved E-ZEE:

 • Optimal stabilisering  – Forskellige vægte – Hurtigt og nemt at fjerne – Meget blød – Fremragende pris / værdi for pengene.

E-Zee sortimentet omfatter CUT AWAY = skærer vlies og TEAR AWAY = rive vlies i forskellige kompositioner og vægte. Vi har også en varme klæbende backing til rådighed, for bedre at stabiliser f.eks. elastisk strik.

skovtex.dk
Vlies – Stabilisering

Her er et par grundlæggende tips om brugen af ​​backing:

 • Backing i farven sort bør kun bruges for at stabilisere mørke materialer, da det kan ses gennem lyse og tyndere materialer. MADEIRA tilbyder backing i farverne sort og hvid.
 • Kvaliteten og vægten på ​​backing skal matche kvaliteten af ​​materialet. Til tynde materialer bør man generelt vælge en let backing, hvorimod til tunge materialer kan man bruge en kraftigere backing eller flere lag af tyndere backing (dog i forskellige tråd retninger), begge måder kan anvendes. Et underlag der er for kraftigt kan forårsage rynker.
 • Efter endt broderi kan overskydende backing skæres eller rives bort. Om der skal bruge en skære- eller rive backing, afhænger altid af materialet som broderiet udføres på (dvs. kasketter, badges, T-shirt osv.). Strækstoffer kræver oftest brug af Cut away backing.
 • For bedre at stabilisere strik, anbefales det at kombinere stryge vlies (bomuld blød), Cut away (weblon eller web) eller selvklæbende (sticker) backing. OBS: Backing må aldrig briste under et broderi, for så har den mistet funktionen. Hvis det sker, skal man bruge en stærkere (lang fibre) eller 2-3 lag backing.

E-ZEE programmet fra Madeira byder på et bredt udvalg af backinger for at opfylde alle krav/behov.

 • E-ZEE CMX & SMX har høj kvalitet og meget stabil. Fremstillingsprocessen af denne backing er regelmæssig tilpasning og fordeling af de længere fibre. Dette er grunden til at denne all-round backing er stabil og blød på samme tid.
  Materiale: cellulose polyester, PVA, viskose – varierer afhængigt af vægtklasse. – Vægt: 35 til 80 g/m2. – Farve: CMX – Sort og hvid / SMX – hvid.
 • E-ZEE SQUARES en all-round, letvægts tear-away backing. Hurtigt og nemt at fjerne. Kan også anvendes i to lag for en stærkere stabilisering (dog i forskellige tråd retninger)og man kan let fjerne lag efter lag.
  Materiale: 100 % viskose. – Vægt: 40 g/m2. – Str.:  250 stk. 20 cm x 20 cm. – Sort og hvid.
 • E-ZEE KLIP & RULLER TIL CAPS er en stabil TEAR away backing. Brugen af forskårne stykker betyder tids besparing og høj produktivitet.
  Materiale: 100 % Polyester. – Vægt: 76 g/m2. – Hvid.
 • E-ZEE COTTON SOFT vel etableret på markedet pga. dens gode besparelse og fremragende Tear away karakteristika. Cotton Soft er designet til at være mindre elastisk end de fleste klassiske backinger, derfor kan det let rives af og nemt at holde stramt i rammen. Cotton soft er lavet af 100 % genanvendt bomuld og vil efterlade broderiet meget blødt efter den første vask og blød for huden.
  Materiale: 100 % bomuld. – Vægt: 50 til 80 g/m2.  – Sort og hvid.
 • E-ZEE WEB en stabil letvægts cut away backing. Ideal til at stabilisere strik og pique. OBS: Max strygning på 110 grader.
  Materiale: 100 % polypropylene. – Vægt: 50 g/m2. – Sort og hvid.
 • E-ZEE WEBLON en stabil letvægts cut away backing. På grund af sin særlige struktur skinner den ikke igennem. Ideal til at stabiliser strik, pique samt fine skjorter. Bedst egnet til broderier, der skal igennem høj varme for finish af materialet. OBS: Max strygning på 260 grader. Materiale: 100 % polyamid. – Vægt: 44 g/m2 i farve hvid og 34 g/m2 i farve sort. – Sort og hvid.
 • E-ZEE STICK ON LIGHT / STICK ON denne selvklæbende tear away backing er den bedste løsning for produkter, der skal stabiliseres men ikke kan indrammes (f.eks. fløjl, velour, velour-lignende materialer osv.). Stick on light har en lidt lavere klæbe evne. Stick on kan bruges til at reparere produkter,der ikke kan placeres på en ramme, såsom tasker, små nedskæringer osv. Materiale: 100 % viskose. – Vægt:50g/m2. –  Str.: Ruller + pakke med 6 små ruller (se “Oversigt nedenfor). – Farve: Stick on light – hvid og stick on – sort og hvid.
 • E-ZEE PES BLØD / PES HÅRDERE denne Polyester cut away backing findes i en blød og hård udgave – hvor den hårde version er specielt beregnet til caps. Materiale: 100 % Polyester. – Vægt:40 og 80 g/m2. – Sort og hvid.
 • E-ZEE FIRE FIGHTER flamme resistent underlag til brandsikker beklædning. Let åndbar, stabil og Cut away. Materiale: 100 % Aramid. – Vægt:55 g/m2. – Gullig.

Avalon er vores vandopløselige film.

Nogle materialer, såsom strik og frottéhåndklæder, er ikke lette at brodere på pga. strukturen. Strik er meget elastisk og kræver derfor stabilisering når man broderer. På meget grove trikotager har stingene en tendens til at synke ned i luen/løkkerne f.eks. frottéhåndklæderne. Broderistingene kommer til at ligge forkert og det undergraver kvaliteten af broderiet og betragtes som en fejl af køberne.

Der er en måde at undgå dette problem på. Brug AVALON fra MADEIRA som er en vandopløselig film, som skal spændes i rammen eller lægges på materialet. Det skal lægges mellem materialet og broderiet, så det holder løkkerne nede på frottén og retningen på strikket. Broderiet kan laves næsten uden yderligere underlags sting.

Sådan fjerner du Avalon:

Avalon er en vandopløselig film, som opløses ved første vask.

 • Først rives overskydende Avalon bort fra broderiet
 • Hvis det broderede tøj ikke skal vaskes, lægges en ren fugtig klud på broderiet og stryges let. Avalonen opløses og bliver absorberet ind i klædet
 • Hvis Avalonen ikke er blevet fuldstændig. Prøv igen
 • Alle rester vil automatisk blive fjernet i løbet af den første vask

Uanset hvilken metode du vælger for at fjernelse Avalon, er det meget vigtigt at lade broderiet tørre helt før pakning.

 • AVALON er velegnet til frotté, strikvarer aller andre løst vævede materialer pga. det kan være vanskelige at brodere på, fordi broderi stingene forsvinder i løkkerne / fibrene, eller der ikke er en glat overflade at brodere på. Avalon er en vandopløselige film der sørger for en stabil og glat overflade. Den store fordel er, at der ikke er film rester tilbage, efter berøring med vand.
 • AVALON PLUS er meget tykkere end almindelig AVALON og den har materiale struktur. Er nemt at placere – det smutter ikke væk! Der kan broderes direkte på AVALON PLUS, ved at bruge det korrekte broderiprogram. Når den er opløst, er der kun de smukke sting tilbage.
 • AVALON ULTRA er et vand opløseligt materiale, der er ideelt til at stabiliser blonde broderier, hvis mønstret er blevet digitaliseret til dette formål. AVALON ULTRA opløses helt ved vask og efterlader et lyst og luftigt broderi, kun lavet på broderi- og undertråd.

MADEIRAS FILM en varme opløsende broderi film med enestående fordele. På grund af sammensætningen i MadeirAS film  kan det bruges på yderst fint og elastisk materiale, såvel som standard bomulds materiale. Rynke problemer kan reduceres og brugen af klæbespray kan undgås.

Bestil den bedste vlies – stabilisering på www.Madeira-webshop.dk som er ejet af Skovtex

YouTube weblon
YouTube FUSIBLE BACKINGS